Cum îți creezi propria imagine vizuală.

      Cum îți creezi propria imagine vizuală. Simplu, facil, sau complicat?

Unora ne este la îndemână să aleagem o ținută, altora ne ia mult timp să stăm în fața șifonierului și a oglinzii, urmând să renunțăm și să apelăm la aceeași pereche de jeans asortată cu o cămașă, bluză, tricou, etc…

Cert este că de fiecare dată sau în oricare situație, în grabă sau cu răbdare, noi ne cream o imagine vizuală a cărei rezonanță ne influențează starea emoțională atât a noastră cât și a celor cu care interacționăm.

Fiecare dintre noi ne compunem zilnic, conștient sau inconștient, prin felul în care alegem să asociem piese de îmbrăcăminte și accesorii, o anumită înfățișare, o compoziție decorativă ce definește până la urmă propriul stil.

Un lucru este însă clar și incontestabil, și anume că definirea stilului personal, dezvoltarea unui aspect unic, este unul din cele mai eficiente instrumente de comunicare, este o expresie a creativității, este un limbaj ce nu are nevoie de cuvinte.

Propria imagine vizuală sau stilul personal ar trebui să reflecte gusturile, creativitatea și stilul de viață al fiecăruia.

Când vorbesc despre asta nu înseamnă că trebuie să iei lucrurile de la zero, ci exact din punctul în care te afli… nimeni nu poate renunța la ce a îmbrăcat până ieri și, să-și schimbe total stilul.

Așadar, pentru început, ar trebui să-ți revizuiești garderoba, deoarece este baza de unde pornește imaginea ta vizuală.

      Alcătuiește trei categorii:

  1. Nu am purtat în ultimul an;
  2. Port rar;
  3. Sunt piesele mele favorite.

De prima categorie te poți debarasa fără regrete.

La cea de-a doua categorie mai dă-i o șansă: dacă se potrivește ca mărime, daca materialul din care este confecționată haina este confortabil, dacă… ce mai consideri tu că merită.

Iar piesele favorite combină-le cu cele din a doua categorie și mai adaugă câteva haine noi, versatile, în tendințe.

       Incepe sa experimentezi!

Pentru pasul următor ar fi ideal să-ți aloci timp și bună dispoziție:

  • Împarte lucrurile pe articole: încălțăminte, rochii, fuste, pantaloni, bluze, jachete, etc. și imaginează-ți că tocmai te pregătești pentru o defilare fără public, în fața oglinzii.
  • Experimentează fără frică, încearcă combinații inedite, obligatoriu să ai încălțăminte în picioare, asortează uni cu imprimat, simetrii, asimetrii, suprapuneri de texturi, culori complementare, combinații monocrome cu accente de culoare.
  • Încearcă să alegi combinații diferite față de felul în care te îmbrăcai până ieri, schimbă lungimile, schimbă proporțiile și oprește-te acolo unde te simți confortabil.

Cu siguranță vei avea tresăriri de genul: Wow la asta nu m-am gândit, sau Wow ce bine îmi vine!

  • Un aspect important în acest demers este să-ți pui în valoare acele părți ale corpului care te avantajează (talia, bustul, umerii, picioarele, gâtul sau fața) să descoperi culorile care te avantajează, în funcție de ten, de culoarea ochilor, a părului. Odată descoperite și puse în valoare aceste aspecte, dezvoltând încrederea în sine, vei fii la înălțime.
  • Urmărește să obții compoziții echilibrate, proporții ideale între lungime-lărgime, între plin și gol, asigură-te că ai obținut suficiente combinații adecvate modului în care-ți petreci majoritatea timpului și ca un “final touch”, acordă atenție coafurii, machiajului și accesoriilor.

Indiferent în ce stil vestimentar te încadrezi (clasic, casual, sport, elegant, boho chic, romantic, rock, gotic), ar trebui să fie un atu prin care să emani încredere, să te facă memorabilă și să spună celor din jur exact cine ești, iar detaliile descrise mai sus îți vor definitiva abilitățile pentru a gasi raspunsul la intrebarea: Cum îți creezi propria imagine vizuală.

Ești creativă, fii INAbordabilă!